HOME | OVER MIJ | ATELIER | CONTACT | STADSGEZICHTEN DORDRECHT | LANDSCHAPPEN | INDUSTRIEEL
   
  Adrie Hello, Dordrecht
   
         
  Passie voor aquarel!
Aquarelleren is voor mij een grote passie! Tevens is het ook een spannende techniek die nooit verveelt. Daarnaast maak ik ook wel eens uitstapjes naar acryl en olieverf maar het liefste houd ik het toch bij aquarel. Het is altijd weer een verrassing hoe de waterverf opdroogt, soms gebeuren er dingen die je zelf niet voor elkaar krijgt. De "gelukkige ongelukjes" noem ik die altijd. Het is dus zaak daar verder af te blijven!


Adrie Hello, industrieel, Dordrecht


Het zal in 2005 geweest zijn dat ik voor het eerst naar buiten kwam met m'n werk... aarzelend en onzeker meedoen met een kunstbeurs, dat ik toen zoveel leuke reacties kreeg had ik totaal niet verwacht. Sindsdien is de bal gaan rollen en gaf het zo'n spirit om verder te gaan en te ontwikkelen. Sinsdien heb ik op veel kunstbeurzen gestaan en exposities gegeven.

Sinds 2014 heb ik een prachtig atelier aan het Grote Kerksplein in Dordrecht met uitzicht op de Grote Kerk en de Pottenkade. Een sfeervolle locatie in het oude centrum van Dordrecht. Het blijft elke keer weer een voorrecht om hier een atelier te mogen hebben in deze sfeervolle omgeving. Hier heb ik ook veel workshops gegeven. Leuk om te doen en geeft altijd veel bevrediging om cursisten te vertellen over de aquarel techniek en te leren diverse technieken te hanteren.
  Dordrecht
De oude stad van Dordrecht heeft heel veel schilderachtige plekjes! Met name de vroege ochtendwandelingen door het oude centrum met z'n smalle straatjes en magische ochtendlicht geeft me altijd veel inspiratie. Ik ben geen schilder die alles heel gedetailleerd wil schilderen, het gaat me meer om de sfeer en probeer altijd naar een bepaalde stemming te zoeken. Het schilderij is pas geslaagd als ik de stemming tref die in m'n hoofd zit het meest benaderd.

Natuurlijk schilder ik ook graag het buitengebied van Dordrecht, een prachtig natuurgebied grenzend aan de Biesbosch, verder schilder ik graag industriele objecten of details van de spoorbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht. Het stoere staal en beton vind ik heerlijk om te schilderen! Van deze objecten heb ik niet alleen aquarellen maar ook olieverven gemaakt. Een aantal van deze olieverven vindt je ook terug op m'n overzicht pagina.


Atelier Grotekerksplein


Heeft u vragen of wilt u eens een kijkje nemen op het atelier? Op de eerste zondag van de maand ben ik altijd open met Kunstrondje Dordt of maak gerust een afspraak voor als u meer werk van me wilt zien... Het adres is: Grotekerksplein 1c in Dordrecht.

Vriendelijke groeten en misschien tot ziens,

Adrie Hello

 
   
  Adrie Hello, landschappen Dordrecht