home gastenboek   aquarellen Fotografie Nieuws Links Contakt
 
 


Workshops aquarel stadsgezichten/urban landscape/landschap 2017
- zondag 8 oktober

We beginnen om 10.30 uur en zullen zo rond 16.30/17.00 uur eindigen.


Wat gaan we doen tijdens de workshop?
Het is bedoeling dat we heerlijk ongedwongen gaan schilderen tijdens de workshop in een niet al te grote groep (maximaal 6 personen) Als uitgangspunt kiezen we een fraai stadsgezicht van Dordrecht of een "urban landscape", maar uiteraard kunt u ook iets van uw eigen stad/gemeente proberen. Doet u toch liever een landschap, dan is dit ook geen probleem natuurlijk.

Uiteraard komt hierbij ook het kleuren mengen aan de orde en tal van andere tips. Ook het gebruik van gouache en soft pastel komt aan bod om uw aquarel een extra dimensie en meer sfeer te geven. Uiteraard zal ik hierbij ook een demonstratie geven.

Wat willen we bereiken?
We gaan proberen samen een aquarel te maken, waarbij de sfeer centraal staat, daarbij gaan we uit van "Minder is Meer!". De kunst van het weg laten, niet alle details willen weer geven. Wilt u eens los komen in uw aquarelleren en heeft u moeite om een volgende stap te maken, dan is deze workshop zeker de moeite waard!
De workshop is zowel voor gevorderden als beginners.

Kleurgebruik
Tijdens deze workshop laat ik zien hoe u met een beperkt kleurenpalet alle kanten op kan. Door gebruik te maken van tranpsparante kleuren laat ik u zien dat kleuren mengen niet zo moeilijk hoeft te zijn... Tevens laat ik u zien hoe u uw aquarellen mr "power" kunt geven, door gebruik van pigmenten, koele en warme kleuren, donker en licht (contrast).

Sfeervol atelier!
M'n atelier ligt op een van de mooiste locaties van de mooie stad Dordrecht (Dordt in de volksmond). Vanuit het atelier kijkt u uit op de schitterende Grote Kerk en loopt u zo de 19e eeuwse Pottenkade op, inspiratie genoeg dus voor een sfeervol stadsgezicht!
Klik hier voor een fotoimpressie.

De kosten van de Workshop bedraagt 85 euro, inclusief heerlijke lunch en drankjes...

Op zondag kunt u in Dordrecht tot 12 uur gratis parkeren. Dit geldt niet in parkeergarages. Komt u van buiten is het dus handiger met de trein te komen en vanaf het station de bus te nemen. Dit kost u een kwartiertje inclusief stukje lopen naar atelier.


Wie weet..., tot ziens!

Adrie Hello

Klik op bovenstaande Youtube filmpje voor de televisieopname van RTV Dordrecht "Portret van schilder Adrie Hello", gemaakt door Fokko van der Straaten. Op deze pagina ziet u een aantal foto's van fragmenten uit het filmpje.


Atelier Adrie Hello

M'n sfeervolle atelier bevind zich in het pand op de hoek, tweede verdieping, boven jazzpodium DJS.
Grotekerksbuurt 1c, Dordrecht.