home gastenboek   aquarellen Fotografie Nieuws Links Contakt

     
 


Probeer het sugestief te houden.

Probeer niet al te ver door te gaan met de detaillering van het object, het gevaar bestaat al gauw dat het allemaal te "kneuterig" wordt, er moet wat aan de verbeelding overgelaten worden... Het voorbeeld hierboven zit al een beetje op de grens, vind ik zelf.

Het hoeft echt niet allemaal tot in de puntjes uitgewerkt te worden... Probeer zo het zo spontaan mogelijk te houden, laat de verf en de kleuren het werk doen. Heel belangrijk, maar erg moeilijk..., is de omschakeling in het denken dat als je vanaf een foto schildert, de foto niet te perfekt te willen naschilderen.
Het is niet de foto wat het resultaat bepaalt, maar jezelf die iets artistieks wil maken. De foto op zich speelt daarbij een ondergeschikte rol. Als je je aquarel tentoonsteld ga je echt niet de foto ernaast hangen om te laten hoe goed je het wel niet kan naschilderen, daar gaat het helemaal niet om!

Probeer het beeld wat je in hoofd hebt naar buiten te laten komen, de foto is daar alleen maar een hulpmiddel bij.Voorbeeld 1: Wolken
Voorbeeld 2: Wolken II
Voorbeeld 3: Zonlicht
Voorbeeld 4: Bomen
Voorbeeld 6: Pastelkrijt
Voorbeeld 7: Spetters
Voorbeeld 8: Structuur
Voorbeeld 9: Sponzen