home gastenboek   aquarellen Fotografie Nieuws Links Contakt

     
 
Kasteel, Ierland 1987

70x50 cm


Het is alweer heel wat jaren geleden dat wij op vakantie geweest zijn in Ierland. Ik kan me nog herrineren dat toen wij er waren er een hittegolf in Europa was, dat was ons geluk... daardoor hadden wij in het toch doorgaans natte Ierland ook prachtig weer.
We gingen er regelmatig met de auto op uit om te genieten van het schitterende landschap. Vooral langs de kust was het erg mooi, dit kasteel kwam ik tegen toen we op zeer regenachtige dag door het glooiende landschap reden. Juist met die regen en die lichtval door de gebroken lucht was Ierland op z'n mooist. Zo stelde ik me Ierland voor... regen, mist en misterieus.

Deze aquarel heb ik later thuis van een zwart wit foto gemaakt die ik van dit vervallen kasteel gemaakt had, meer dan een paar muren was er niet van over. Dit is één van mijn snelst gemaakte aquarellen ooit gemaakt, maar in eerste instantie was ik er niet tevreden over. Pas geleden kwam ik hem weer tegen en was ik er toch wel zeer content mee, zo herrinner ik me die dag weer...vaag, waterig en mistig, jaren later blijkt pas dat ik de sfeer uit mijn geheugen precies getroffen had in deze aquarel. Dus blijkt maar weer... laat je gevoel spreken in je schilderij en het komt vanzelf goed!

Wat ook wel heel opmerkelijk is dat al m'n foto's die ik toendertijd gemaakt hebt, in Ierland een horizantale streep vertoonde, laat die streep nu ook in de foto's zitten die van ik van deze aquarel gemaakt hebt... toevallig of toch niet...
Ierland blijft misterieus.