home gastenboek   aquarellen Fotografie Nieuws Links Contakt
         
 

Op deze pagina vindt u een overzicht van een aantal van mijn favoriete aquarellisten... 

Piet Lap
Dit is echt een virtuoos! Als geen ander weet hij de misterieuze sfeer van de schotse landschappen te treffen en tegelijkertijd de zon te laten schijnen in zijn Italiaanse landschappen. Wat een fabelachtige techniek! Afijn, oordeel zelf...
Piet Lap, watercolours


Alvaro Castagnet
Deze aquarellist, geboren in Montevideo, Uruguay en verhuist naar Australie in 1983 is echt een Meester!!. Bekend om zijn "passie" en sfeer in zijn aquarellen. Zeer knap en met een heleboel gevoel geschilderd... indrukwekkend.
Neem even een kijkje op onderstaande site en u zult waarom dit voor mij de topaquarellist is.
Alvaro Castagnet, website
Alvaro Castagnet, diverse aquarellen
Alvaro Castagnet, expo 2007 bij Jenny Pihan Fineart

Zojuist is van Alvaro z'n nieuwe DVD verschenen bij APV films: Klik hier voor meer informatie.


Joseph Zbukvic
Geboren in Zagreb en met zijn familie in 1970 naar Australie geëmigreerd is duidelijk ook weer zo'n aquarellist die mij erg aanspreekt. Heeft heel veel prijzen gewonnen en geeft over de hele wereld workshops. Joseph is een echte "plein air" schilder, dus eentje die het liefste ter plekke zijn aquarel schildert en door half Australië rijd op zoek naar een plek met de nodige inspiratie.
Bekijk hier een aantal aquarellen van hem.
Joseph heeft ook een tweetal dvd's gemaakt, klik hier voor meer informatie...
Joseph's nieuwe website

Paul Dmoch
Ook een meester als bovenstaande schilders. Heeft een sterke voorliefde voor architektuur en detaillering en wat ik tot nu toe van hem gezien heb ben ik zeer onder de indruk geraakt. Vooral z'n kathedraal schilderijen zijn van een zeer hoog niveau en niet te vergeten z'n aquarellen van Venetie, waarbij er diverse bij zijn die onovertroffen zijn. Deze schilder moeten we maar eens goed in de gaten houden. Komt bij mij absoluut voor in het rijtje Castagnet, Zbukvic en Pekel!!
Werk van hem is te zien op onderstaande links (verbaas u zelf...)
www.artmajeur.com/aquarelliste/
www.pixiport.com/Gallery-Y01.htm
www.enidlawsongallery.co.uk/pages/paul.htm


Bernard Vogel
Ik geef toe, het is even wennen, maar na een tijdje ging ik toch overstag. Deze Oostenrijkse aquarellist, geboren in Salzburg, heeft zo'n expressief kleurgebruik, daar duizel je van. Hij schept in zijn aquarellen een eigen wereld die heel vervreemdend is en er bizar uitziet, maar met zo'n power! Zijn kleurgebruik vind ik uniek en uiterst geraffineerd, kortom het spat van het papier af. Neem eens een kijkje op z'n website, zeker de moeite waard. Doen!

Bernard Vogel website


Herman Pekel
Deze aquarellist is geboren uit Nederlandse ouders in Melbourne, Victoria Australie.
"Environmental issues are a great concern to Herman and his love of the landscape reflects that in almost everything he paints. He produces paintings of strong design and powerful impact, every brushstroke vibrant and visible. The scope of Herman's work, has ranged from dynamic industrial scenery to soft, draped interiors and broad Australian landscapes, indicates the creatively fearless nature of this unique artist."

Echt weer zo'n favoriet van mij... maakt trouwens ook olieverfschilderijen, geschilderd als een soort aquarellen, heel apart...
Wilt u wat meer over hem weten, klikt dan even op onderstaande link:
Portfolio of Works by Herman Pekel (helaas geen aquarellen maar wel zeer de moeite waard...)

Herman Pekel exposeert momenteel met een aantal olieverfschilderijen in The Red Hill Gallery... neem even een kijkje, beslist de moeite waard!


Ton Albers
Een echte Nederlandse aquarellist, die als geen ander gebruik maakt van het Hollandse licht. Eigenlijk heb ik deze schilder nog maar recentelijk ontdekt, maar heeft wel wat bij me teweeg gebracht. Ton Albers beschikt over een fabelachtige techniek, hij schildert wolkenpartijen die ik nog niemand heb zien doen... ook de grote buitenlandse schilders niet, eerlijk gezegd. Helaas heb ik heel weinig van hem op het internet gevonden, maar gelukkig nog wel een boek van hem uit 1988 via het internet op de kop getikt.


Xavier Swolfs
Zeker één van de beste Vlaamse aquarellisten, ook met een geheel eigen stijl. Prachtig werk van gezien. Tevens voorzitter van de beroemde Kempische Aquarelvereniging. Kijk ook even op de website van Xavier of neem even een kijkje op aquapicta.com


David Bellamy
Met deze schilder is het voor mij allemaal begonnen. Zijn videoband waarbij hij met -10 graden in de buitenlucht, met bevroren vingers en alcohol in het water, stond te schilderen heb ik helemaal grijs gedraait. Tegenwoordig is hij, bij mij wat uit beeld geraakt.


John Lidzey
Duidelijk één van mijn favoriete schilders is John Lidzey, een engelse schilder waarbij z'n aquarellen een heel spontane indruk maken en gedurft kleurgebruik, een schilder met een geheel eigen stijl. Heel Brits, volgens mij. Neem even een kijkje...


David Curtis
Wederom een engelse schilder met een verbluffende techniek in huis... Maakt voornamelijk prachtige olieverf schilderijen maar ook aquarellen, beschikt over een fenemonale techniek. Neem even een kijkje...


John Lovett
Australisch schilder met prachtig werk, schitterend kleurgebruik, oordeel zelf en kijk even op www.johnlovett.com


Terug naar boven