home gastenboek   aquarellen Fotografie Nieuws Links Contakt
         
 

Zuidpolder IV, Dordrecht

formaat 44 x 54 cm

Kleurenpalet: ultramarijn, cerulean blue, cobalt turquoise, alizarin crimson, sap groen, burnt sienna, raw sienna, indian yellow, cadmium red, cadmium yellow en witte gouache.


Voor de lucht ben ik begonnen met cerulean blue, in de tweede fase heb ik gebruik gemaakt van Cobalt Turquoise, wat ik een beetje heb laten uitlopen in het groen van de bomen partij.

Om het levendig te houden ben ik in de eindfase met een penseel, geheel gevuld met water en de gemengde kleur, hier en daar over de droge onderlaag gegaan. De "randen" die hier door onststaan geven een speciaal "aquarel-achtig" effect. Moet u zeker eens proberen!


Terug - portfolio I
 In de voorgrond heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van spetters en de aan de linkerkant beschreven "vlek" techniek. Dit verhoogt wederom de levendigheid en de dynamiek van de aquarel. Hierbij moet je wel proberen niet te bang te zijn en niet te ver doorgaan, anders gaat het teveel overheersen.

Het uiteindelijke resultaat is een vrij dynamische aquarel, waarbij ik gewerkt heb met veel pigment, wat je aquarel ook weer extra kracht geeft. Ik zou zowieso aan raden altijd veel pigment te gebruiken, anders wordt je aquarel vaak veel te flets en te "kaal".

Klik hier voor een groter formaat...