home gastenboek   aquarellen Fotografie Nieuws Links Contakt
         
 

Honfleur, Frankrijk

formaat 44 x 54 cm

Kleurenpalet: ultramarijn, alizarin crimson, cobalt blue, burnt sienna, raw umber, gele oker, raw sienna, burnt umber, cadmium orange, cobalt turquoise, cadmium red en witte gouache.Vorig jaar zijn we in de zomer naar Normandie geweest, daar hebben we een bezoek gebracht aan Honfleur, een prachtig schilderrijk havenplaatsje aan de kust. Echt zeer de moeite waard!
In deze aquarel heb ik geprobeerd die typische Franse sfeer te krijgen, door veel gebruik te maken van uitbundige kleuren zoals cadmium red en geel, cobalt blue en cobalt turqouise. De lucht bestaat voornamelijk uit cerulean blue met wat later wat gele oker er over heen. Voor de rest heb ik veel gele oker gebruikt voor de gebouwen aan de rechterkant. De schaduwen bestaan voornamelijk uit ultramarijn, alizarin crimson en burnt sienna.Terug - portfolio I - volgende
 Voor de figuren en de parasols heb ik zoveel mogelijk pure kleuren gebruikt. Bij het aanbrengen van de kleuren heb ik niet alleen een penseel maar ook m'n vingers gebruikt, met name bij het zachter maken van sommige kleuren met wat witte gouache.